Project SNOEZLE uit Wave 4 van start

Op 13 februari kwamen het bedrijf Pilipili en de vier zorgproeftuinen LiCalab , CIC, Happy Aging en EIZT samen voor de kick-off van het CrossCare-project SNOEZLE: ‘De mobiele snoezel oplossing’.

Snoezle biedt een mobiele oplossing voor het snoezelen : een multi-sensorische beleving voor de eindgebruikers.

Snoezle bestaat uit een tentje met een digitaal bedrukte afbeelding en een geluid en licht module. Er zijn verschillende thema’s, in functie van de persoon. Zo is er het thema ‘het bos’, voor personen die graag geprikkeld worden. Een rustgevender thema is het thema ‘onder water’.

Snoezle werd in de eerste plaats ontwikkeld voor personen met een mentale beperking en autisme. In dit project willen we, naast de personen met een mentale beperking, Snoezle ook aftoetsen bij een nieuwe doelgroep: personen met dementie.

Om de verschillende doelgroepen te bereiken, werken we samen met vier CrossCare proeftuinen, die elk een co-creatiesessie zullen organiseren met een andere doelgroep: kinderen met autisme (LiCalab), personen met een mentale beperking (CIC), ouderen met lichte vorm van dementie in WZC (Happy Aging), ouderen met zwaardere vorm van dementie in gesloten leefgroep (EIZT).

De co-creatie sessies worden ingepland in samenwerking met instellingen die opvang verlenen voor deze doelgroepen. Begeleiders en familieleden zijn ook welkom bij deze sessies, die zullen plaats vinden tussen mei en september 2019.

Wil u graag meer informatie over deze sessies? Contacteer dan uw regionale proeftuinbegeleider.

LiCalab:  Sascha Vermeylen ; Sascha.vermeylen@licalab.be

CIC: Anniek Stoutjesdijk ; anniek@cic-westbrabant.nl

Happy Aging: Judith Urlings; judith.urlings@happyaging.be

EIZT: Loek van der Heide; loek.vanderheide@zuyd.nl

« »