Proeftuin Slimmer Leven

Proeftuin Slimmer Leven is de zorgproeftuin in Zuidoost-Brabant en valt onder Coöperatie Slimmer Leven 2020.

In de Proeftuin Slimmer Leven wordt actief geëxperimenteerd met de implementatie van beschikbare technologische en sociale innovaties die vitaliteit, gezond ouder worden en zorg verbeteren. Steeds meer organisaties in de regio zien de aanpak van proeftuinen – het samen met gebruikers ontwikkelen van innovatieve producten en diensten – als zeer essentieel en zelfs als de sleutel tot daadwerkelijk succesvolle implementatie van innovaties.

Expertise proeftuin
Het doel van Proeftuin Slimmer Leven is mensen zolang mogelijk in hun eigen omgeving te laten participeren: maatschappelijk en economisch. Naast het bouwen aan een gemeenschappelijke regiobrede infrastructuur ligt de nadruk op implementatie en opschaling van reeds ontwikkelde technologie/innovaties.

Via het regionale netwerk van Coöperatie Slimmer Leven 2020, kan Proeftuin Slimmer Leven het juiste panel samenstellen op basis van een innovatief product of innovatieve dienst. Het netwerk bestaat uit ruim 60 organisaties binnen Zuidoost-Nederland, waaronder:

  • 16 ziekenhuizen en zorgorganisaties
  • 9 eerstelijns organisaties en welzijnsorganisaties
  • 7 kennisinstellingen
  • 8 overheidsinstellingen
  • 18 bedrijven

De samenwerking stimuleert ontwikkeling van technologische innovaties, die slim inspelen op de actuele uitdagingen en veranderingen in onze zorgmaatschappij.

Meer info:  www.slimmerleven2020.com, of kijk op de contactpagina van CrossCare