Oxypoint bezoekt MMC Veldhoven en laat toekomstige gebruikers hun innovatie ervaren

Op vrijdag 26 april kwamen twee verpleegkundigen, een hoofd longafdeling, een ziekenhuisapotheker, een transportmedewerker, twee medewerkers van Oxypoint en twee projectleiders van Coöperatie Slimmer Leven bijeen in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het gezamenlijke doel? Een lunchmeeting met co-creatiesessie georganiseerd in het kader van het project O2NOME, oftewel samen innoveren en meedenken over innovatie van de startup Oxypoint.

Het project O2NOME heeft als doel een antwoord te bieden op de hedendaagse problematiek omtrent mobiele zuurstofvoorziening in ziekenhuizen. De huidige situatie gaat immers gepaard met een chaotische zuurstofflessenlogistiek, een zware werklast voor het personeel en zuurstofverspilling. Deze co-creatiesessie binnen het CrossCare-project had als doel diepgaande feedback te creëren en dan specifiek over de device interface en het software platform van O2NOME.

Zo werd na een voorstelrondje, een introductie door Slimmer Leven en Oxypoint, gestart met twee testen in twee groepjes. De gebruiksvriendelijkheid, het passen in het dagelijks functioneren en de interface van het softwareprogramma, waren de hoofthema’s. Er werd uiteenlopende feedback gegeven door de potentiële eindgebruikers, zoals “Het design komt natuurlijk over. De letters op het dashboard zijn klein. De startpagina zou gepersonaliseerd kunnen worden. Push-berichten zijn erg waardevol als controlemiddel.” Oxypoint is dankbaar voor de feedback en gaat aan de slag om het ontwerp te verbeteren.

« »