Ouderen tonen interesse in de beweegbank van IPitup

De beweegbank bestaat reeds enkele jaren, en verschijnt steeds meer in parken en op pleinen. Nu blijkt ook de interesse binnen de ouderenpopulatie groot en veelbelovend. Proeftuin InnovAge stelde een vragenlijst op waarin de vraag naar de beweegbank bij ouderen zorgvuldig in kaart werd gebracht. Samen met de andere proeftuinen werden meer dan 200 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland bevraagd.

De resultaten zijn zeer positief: maar liefst 2/3 van de deelnemers heeft kleine tot grote interesse in de beweegbank, en wil bovendien ook betalen voor het gebruik van de bank of voor begeleiding.

“Over hoe de bank te gebruiken, lopen de meningen en wensen sterk uiteen,” aldus InnovAge. Zo zijn er verschillende ideeën betreffende het gebruik, de locatie en type begeleiding tussen ouderen die nog zelfstandig thuis wonen en diegenen die verblijven in woon-zorgcentra. Bovendien heeft elk persoon zijn eigen voorkeuren, en zal het beweegpakket dus een ruime mate van flexibiliteit moeten bieden. In de komende maanden zal het onderzoek zowel in Vlaanderen als in Nederland verdergezet worden aan de hand van een brede waaier aan tests en co-creatiesessies.

« »