Otium Care by Mecam (CareVille)

Wat is Otium Care?
Otium care is een vernieuwende speler op de markt van comfortabel zitmeubilair voor de zorgsector. Otium Care is een ‘zorgstoel’; een comfortabel zitmeubilair voor de zorgsector, is ontwikkeld met het oog op waardig ouder worden en richt zich tot de steeds groter wordende groep senioren in onze samenleving. Otium Care (by Mecam) is huiselijk relaxen op maat, ontwikkeld in samenspraak met gebruikers en zorgverleners.

Meerwaarde proeftuin
CareVille speelde een belangrijke rol bij het laten aansluiten van Otium Care aan de behoeften van de zorgmarkt. CareVille heeft zo toegang geboden tot de zorgmarkt voor een niet-zorgbedrijf: een grote meerwaarde voor de ontwikkeling en lancering van Otium by Mecam!

Christel Heymans, manager Otium Care – “Dankzij de proeftuin CareVille, was het voor Mecam als niet-zorg bedrijf mogelijk inzicht te verwerven in de noden van de zorgmarkt (ouderen, zorgverleners, zorginstellingen,…) en zo toegang tot de zorgmarkt te verkrijgen.”

Ter lancering van het zorgmerk, heeft CareVille ook bijgedragen aan de communicatie (event). Dankzij het grote netwerk en de verbindende rol van CareVille, biedt dit ook een grote meerwaarde.

Activiteiten proeftuin
CareVille heeft voor het product Otium 3 co-creatiesessies georganiseerd met ouderen, mantelzorgers, verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en kinesisten. In totaal hebben 30 deelnemers via co-creatie bijgedragen in de ontwikkeling van Otium By Mecam.

Naast de co-creatiesessie heeft CareVille ook bijgedragen aan de communicatie en het lanceringsevent van het zorgmerk Otium Care. Bekijk hier de lanceringfilm in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen.

Panelmanagement
Voor de co-creatiesessies van Otium Care is er een panel samengesteld van 30 deelnemers. Dit panel bestond uit zowel zorgprofessionals, mantelzorgers als ouderen. Dankzij het grote regionale netwerk (waaronder ruim 50 bedrijven) en de internationale contacten van CareVille, is het mogelijk snel en geroutineerd een testpanel samen te stellen. Momenteel beschikt CareVille over een actief testpanel van 1200 panelleden.