Grote buitenlandse investering voor ZIVVER

Platform voor beveiligde communicatie in de zorg ZIVVER heeft 12 miljoen dollar opgehaald voor een snellere expansie binnen en buiten Nederland. De investering komt van Europese investeerders Dawn Capital, DN Capital en henQ Capital.

De investering wordt gebruikt om uit te breiden, zowel in Nederland als in Noordwest-Europa. Naar verwachting groeit het ZIVVER-team de komende maanden van 65 naar ruim honderd werknemers, met vestigingen in verschillende landen. In Nederland bedient ZIVVER onder meer de Rivas Zorggroep en Antoni van Leeuwenhoek. Het marktaandeel van ZIVVER bedraagt 20 procent van alle Nederlandse ziekenhuizen. Ook het sociaal domein, waaronder gemeenten, toont steeds meer interesse in ZIVVER.

Menselijke fouten

ZIVVER biedt veilige e-mail en bestandsoverdracht ter voorkoming van datalekken. De focus ligt daarbij op de grootste oorzaak van datalekken: menselijke fouten, zoals het verkeerd adresseren van e-mails, toevoegen van onjuiste bijlagen en het gebruik van zwakke wachtwoorden. ‘Onze toepassingen voor e-mail en het delen van bestanden helpen gevoelige informatie te beschermen voor, tijdens en na het verzenden van berichten en grote bestanden tot 5.000 GB, vertelt Rick Goud, directeur en medeoprichter van ZIVVER. ‘Door sterke encryptie en authenticatie toe te passen, voldoen we aan de strengste privacywetgeving. Zelfs die in Duitsland.’

Zo’n 40 procent van de datalekken komt uit de zorg en de publieke sector.

 

Dit bericht verscheen eerder op Zorgvisie.nl.

« »