Ergotrics-testen in het OKa van UZ Leuven

Het Medtech bedrijf Ergotrics is gespecialiseerd in het met perslucht positioneren en verplaatsen van patiënten. Met hun opblaastechnologie kunnen operatieteams patiënten veilig en makkelijk kantelen en positioneren. Als laatste stap in hun CrossCare traject, heeft Ergotrics deze maand haar opblaasbare positioneringskussens getest in het Oka van UZ Leuven, campus Gasthuisberg – het grootste operatiecomplex van België.

De oplossing van Ergotrics – die ontwikkeld is met oog op een verbeterde ergonomie voor het personeel in de operatiekamer – werd tijdens verschillende rugoperaties getest in UZ Leuven. Meerderheid van de betrokken chirurgen, anesthesiologen en verpleegkundigen beoordeelt de nieuwe methode als eenvoudig, en bovendien meer ergonomisch en meer hygiënisch dan de manieren en materialen waarmee men vandaag vertrouwd is. Daarnaast geeft men aan dat de positie van de patiënt na het kantelen correct en stabiel is. Ook de adviseur ergonomie van UZ Leuven was enthousiast, en bekijkt samen met de medisch verantwoordelijken eventuele vervolgstappen.

Na het behalen van het CE-label, heeft de ondernemer uit Turnhout onlangs één miljoen euro financiering opgehaald voor de verdere ontwikkeling van deze wereldprimeur. Momenteel zijn producten voor patiënten tot 120 kg op de markt in Nederland en België. Gelijktijdig wordt een netwerk uitgebouwd van distributeurs in Duitsland en Scandinavië, en lopen ook gesprekken in Australië en Frankrijk. Vanuit InnovAge en vanuit CrossCare wensen we Ergotrics veel succes!

« »